Zo hou je jouw auto makkelijk Corona-vrij

In de strijd tegen het Coronavirus gebeurt er momenteel heel veel. Vooral in de ziekenhuizen, en in het bijzonder op de IC’s, wordt er hard gewerkt. Maar hoewel de ziekenhuismedewerkers mensen van het virus proberen te genezen, moet de rest van de bevolking zorgen dat het virus zich niet verspreidt. Besmetting ontstaat vaak in afgesloten ruimtes. Je auto is hier een goed voorbeeld van. Wanneer iemand met Corona in jouw auto heeft gezeten kan hij of zij het Virus hierin achtergelaten hebben. Vooral bedrijven met huur of shortlease auto’s moeten hier rekening mee houden. Het is dus van groot belang dat je weet hoe je jouw auto Corona-vrij maakt.

Wat moet je schoonmaken?

In je auto zitten veel knoppen en hendeltjes die je regelmatig aanraakt. Dit zijn dus ook de plekken waar het Virus zich meestal in nestelt. Wanneer een besmet persoon het virus op zijn handen heeft zitten, is de kans groot dat het overspringt op de verschillende onderdelen van je auto. Deze plekken die veel worden aangeraakt moeten dus regelmatig schoon gemaakt worden. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn: De deurhendel, het stuur, de versnellingspook (of in het geval van een automaat de verstelpook), de richtingaanwijzers, de radio, de knoppen om het raam te openen en de ingebouwde navigatie. Door deze belangrijke punten schoon te maken ben je nog niet zeker dat het virus weg is, maar de kans op besmetting wordt zeker kleiner. Maak gebruik van schoonmaakmiddelen of alcohol om de bacteriën te doden.

Corona druppels in de lucht

Wanneer je een auto gebruikt die kort daarvoor nog door een ander gebruikt is, kunnen de virus druppels ook nog in de lucht zitten. Het is bij wetenschappers nog niet echt duidelijk hoe lang het virus in de lucht blijft. Wel is bekend dat het virus niet tegen hitte kan. Daarom is het een goed idee om je auto in de zon te zetten. Op deze manier wordt je auto warm en sterven de virusdeeltjes die in je auto zitten. Dit geldt niet alleen voor deeltjes in de lucht maar ook voor bacteriën die bijvoorbeeld op je stuur zitten.

Geef een reactie