Zo beveilig je een bouwplaats

Geen bouwplaats is hetzelfde en daarom vraagt iedere bouwplaats om een andere beveiliging. Vandaag vertellen de experts van Dekker Vlaggen hoe jij het beste jouw bouwplaats kunt beveiligen. Met de volgende tips voorkom je diefstal en vandalisme door het inzetten van verschillende hulpmiddelen.

Bouwplaatsbeveiliging

Er zijn verschillende manieren om ongewenste personen buiten te houden. Hierbij is het goed om na te denken in welke fase de bouw zich bevindt. In de funderingsfase is het bijvoorbeeld belangrijk om de omheining goed voor elkaar te hebben. Zo kun je hekken met bijpassende bouwhekdoeken plaatsen. In de afbouwfase is het beveiligen van kostbare materialen van groot belang. Dit vraagt dan ook om zwaardere beveiligingsmaatregelen, zoals detectie met bijvoorbeeld beveiligingscamera’s.

Afschrikken

Een andere manier om personen weg te houden van de bouwplaats, is het inzetten van afschrikmethodes. Zo kun je bijvoorbeeld prikkeldraad bovenop het hekwerk laten plaatsen. Prikkeldraad zorgt er niet alleen voor dat indringers niet over het hek klimmen, het schrikt ook af. Ook het inzetten van een puntdraadkop is effectief: het verhoogt de hekken en biedt de mogelijkheid om verschillende rijen prikkeldraad boven elkaar te plaatsen.

Registratie

Vaak wordt niet inzichtelijk gemaakt wie er eigenlijk toegang hebben tot de bouwplaats. Het kan voorkomen dat er veel verschillende partijen aan het werk zijn en hierdoor raak je het overzicht kwijt. Aanwezigheids- en persoonsregistratie geeft inzicht in welke partijen aanwezig zijn (geweest). Vind je het lastig om inzichtelijk te krijgen hoe jij jouw bouwplaats beter kunt beveiligen? Schakel dan een expert in zoals een beveiligingsbedrijf. Zij hebben ervaring met deze situaties en weten precies wat de juiste hulpmiddelen zijn!

Geef een reactie