Wat zijn traagschuim matrassen en waar dienen ze voor?

Er zijn zoveel verschillende matrassen om uit te kiezen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Traagschuim matrassen zijn uitermate populair op dit moment. Benieuwd waarom zoveel mensen voor dit materiaal kiezen? Dat ontdek je hier.

Wat is traagschuim?

Traagschuim is een schuim gemaakt van Polyurethaan. Het schuim bestaat uit holle open cellen. De cellen zijn niet geheel afgesloten waardoor de lucht in de cellen niet samengeperst wordt wanneer het schuim in elkaar gedrukt wordt. Dit heeft als gevolg dat het traagschuim langzaam terugkeert in zijn oorspronkelijke vorm. Traagschuim matrassen bestaan nooit alleen uit traagschuim. De kern van een traagschuim matras bestaat uit koudschuim of pocketvering. Dit zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam.

koudschuim matras

Wat zijn de voordelen van traagschuim?

Traagschuim heeft vele voordelen als je het vergelijkt met andere materialen. Allereerst werkt het drukverlagend. Dat is heel prettig voor mensen die veel spanning in hun lijf hebben tijdens hun slaap door bijvoorbeeld een bepaalde lichaamshouding. Daarnaast vormt het matras zich naar het lichaam op basis van warmte. Door warmte wordt het materiaal namelijk geactiveerd. Het materiaal reageert opmerkelijk snel op de druk en lichaamswarmte van een gebruiker. Van nature is het materiaal relatief hard, maar onder invloed van druk of warmte wordt het al gauw zacht. Door deze slimme eigenschappen is traagschuim een materiaal dat zich snel weet aan te passen aan de contouren van de gebruiker.