Waarvoor kan je een persoonlijke lening afsluiten?

Heel veel mensen schamen zich voor hun schulden. Maar bijna iedereen heeft een schuld lopen of moet flink sparen om iets wat echt noodzakelijk is zelf te betalen. Het is ook zeker geen schande om een lening af te sluiten als je bijvoorbeeld iets moet kopen waar je op dat moment het geld niet voor hebt. We leggen je graag uit waar je allemaal de goedkoopste persoonlijke lening voor kunt afsluiten.

Auto financiering

Helaas zien we het steeds vaker gebeuren. Je oude autootje begeeft het en je moet echt vervoer hebben voor je werk. De afstand is met de fiets niet te overbruggen en het openbaar vervoer is ook niet goedkoop en vaak niet praktisch. Je zit namelijk aan de vertrektijden van de bus, metro, tram of trein vast. Maar met jou autootje kon je overal komen waar jij maar wou. Helaas heb je niet genoeg spaargeld om een andere auto te kopen en daarom kies je voor een auto financiering. Of dit een nieuwe of tweedehands auto is hangt van je eigen budget en doel af.

Als je het bedrag vooraf al weet

Er zit een verschil in een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet weet je nog niet welk bedrag je moet lenen terwijl je dat met een persoonlijk lening precies weet hoeveel je nodig hebt. Zoals die mooie auto. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om eindelijk voor die nieuwe keuken te gaan of de badkamer te vernieuwen. Dit zijn voor jou en je gezin ideale doelen om naar toe te leven en te lenen waar nodig.

Geld lenen kost geld

Wat er natuurlijk altijd bij vermeld moet worden is, dat geld lenen geld kost. Heel logisch natuurlijk wat iemand neem het risico om jou geld uit te lenen. Maar mocht je echt op korte termijn geld nodig hebben dan is een persoonlijke lening een goed idee.