Tips om de lokale boer te steunen

De afgelopen periode heeft een enorme impact gehad op de boeren. Echter zal deze impact nog komen, omdat er door de corona crisis wordt verwacht dat er nog een economische crisis aan zit te komen. Juist daarom zouden wij klaar moeten staan voor de lokale boer om deze te ondersteunen waar dit kan. Daarom geven wij een aantal tips hoe je dit kan doen!

Kies voor een boerderijwinkel

Veel boerderijen hebben ook een kleine winkel aan huis. Hierin verkopen zij direct de producten die zij op het land hebben, waardoor het verser eigenlijk niet kan. Hier kun je dus producten kopen direct van de boer. Hiermee steun je de boer en zorg je ervoor dat de boeren de economische crisis doorkomen!

Pluk bij een boer

Wist jij dat je ook zelf de producten van het land kan halen? Zo kun je bijvoorbeeld fruit plukken, waarbij je betaalt per kilo. Om je hiervan een beeld te geven. Er zijn boeren die bosbessen struiken hebben, waar jij met een emmer langs kan lopen om deze bessen van struiken te plukken. Je loopt vervolgens langs de kassa, weegt je emmer af en betaalt voor het gewicht wat je in je emmer hebt. Zo heb je heerlijk vers fruit en het is veel beter voor het milieu!

Maaltijdboxen bezorgen

Er zijn ook een aantal boeren waar je maaltijdboxen kan kopen. Zij hebben dit in een agrarische koeling bewaart liggen om onder andere aardappelen te bewaren, waardoor veel producten goed bewaart en bezorgd worden. Je kunt bijvoorbeeld twee keer per week een maaltijdbox laten komen die door de boer is samengesteld!

Geef een reactie