SCHEIDEN IN HET BUITENLAND

Scheiden in het buitenland kan tegenwoordig. Afhankelijk van de nationaliteiten van de partners en het land waarin de scheiding wordt aangevraagd, gelden er verschillende mogelijkheden.

Wanneer je in het buitenland woont en een scheiding wilt aanvragen in het land van verblijf moet je er wel rekening mee houden dat daar mogelijk andere regels gehanteerd worden dan in Nederland en dit nadelig kan uitvallen op bijvoorbeeld bepaalde rechten. Als beide partners de Nederlandse nationaliteit hebben, dan kun je zonder probleem een scheidingsprocedure opstarten in Nederland. Dit is zelfs mogelijk vanuit het land van verblijf. Haal een officiële verklaring bij de Nederlandse Ambassade of het Nederlandse Consulaat in het land van verblijf, met de bevestiging van de Nederlandse nationaliteit van beide partners.

SCHEIDEN OP AFSTAND

Wanneer één van de partners van buitenlandse afkomst is, gelden er aanvullende voorwaarden. Wanneer beide partners willen scheiden, moet één van beide partners in Nederland wonen op het moment van aanvraag voor scheiding.

In het geval van een eenzijdige scheiding en heeft degene die de aanvraag indient niet de Nederlandse nationaliteit, dan geldt dat deze persoon minstens 1 jaar in Nederland gewoond moet hebben. In het geval van een eenzijdige scheiding en heeft degene die de aanvraag indient de Nederlandse nationaliteit, dan geldt dat deze persoon minstens 6 maanden in Nederland gewoond moet hebben.

DE SCHEIDINGSADVOCAAT

Scheiden is niet leuk. Het betekent het einde van een verbond van liefde. 

Hoe pijnlijk het ook is, soms is het toch de beste oplossing voor partners die niet meer samen door het leven willen. Dan kun je het beste een advocaat voor scheiding in de hand nemen. Er komt veel bij een scheiding kijken. Alles moet gelijk worden verdeeld tussen de partners. Als je samen een onderneming hebt opgezet, geldt dit dus ook voor het bedrijf. Tenzij er op huwelijkse voorwaarden getrouwd is.

Scheiden is best complex. Laat je dus goed begeleiden.

Geef een reactie