Omscholingstrajecten voor nieuwe baan

Omscholingstrajecten zijn er voor mensen die opnieuw moeten beginnen op de arbeidsmarkt. Voor omscholingstrajecten die wat opleveren, kijk je naar de opleidingen van Fabius. Door zo’n opleiding te volgen, kun je omscholingstrajecten naar succes afronden en kun je hierna aan de slag in een functie waar je specifiek voor bent opgeleid. De opleidingen die Fabius aanbiedt zijn voor allerlei functies die te maken hebben met het kantoor. Het grote voordeel van omscholingstrajecten via Fabius is dat je niet de hele week een studie hoeft te volgen.

Twee lessen per week

Bij de normale opleidingen van Fabius heb je eens per week een les. Voor omscholingstrajecten kun je ervoor kiezen om twee dagen per week lessen te volgen. Zo heb je ook sneller je traject afgerond. De tijd die een opleiding normaal gesproken inneemt, kun je namelijk halveren met een omscholingstraject. De startdata zijn voor omscholingstrajecten ook minder beperkt en je hebt de mogelijkheid tot een stage aan het eind van je opleiding. Wel zijn er minder locaties waar je omscholingstrajecten kunt volgen dan waar je opleidingen kunt volgen.

Praktijkcomponent of stage

De stage wordt ook praktijkcomponent genoemd en is optioneel. Eerst word je 4 weken lang elke week 2 dagen voorbereid, daarna loop je een maand stage. Je krijgt hierbij inzicht in je wensen en capaciteiten, leert jezelf presenteren op papier en in levende lijven, gaat je oriënteren op de arbeidsmarkt en leert contact leggen met bedrijven. Dit is ook weer waardevol voor het zoeken naar een nieuwe baan. Omscholingstrajecten zijn te volgen in de grote steden van alle provincies.

Geef een reactie