Milieubewust bezig zijn. Hoe doe je dat in de praktijk?

Tegenwoordig is het eerder de regel dan de uitzondering om als bedrijf milieubewust bezig te zijn. Ook veel huishoudens, sportclubs en muziekverenigingen vinden het belangrijk om goed voor het milieu te zijn. Hoe kan jij je steentje bijdragen? Als iedereen elke dag betere keuzes maakt voor het milieu, dan maken we samen het verschil. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. In dit artikel worden handige tips gegeven, zodat jij beter voor milieu kan zijn. Relevante link: GreeOn

Geef minder gas

Als je op de snelweg rijdt, ben je al gauw geneigd om het gaspedaal goed in te trappen als het rustig is. Het is heel verleiding om dit keer op keer weer te doen. Natuurlijk loop je weleens tegen de lamp aan. Vaak gebeurd dit in de vorm van een boete. Maar die extra kilometers die je te hard rijdt, zorgen voor extra uitstoot. En extra uitstoot is nadelig voor het milieu. De regering heeft niet voor niets de maximumsnelheid aangepast naar 100 kilometer per uur. Houd je hier dan ook aan!

Vermijd plastic in de supermarkt

Plastic vergaat heel traag tot bijna niet. Tegenwoordig gaan supermarkten producten steeds minder verpakken met plastic. Toch is het nog steeds niet genoeg. De zee├źn slibben dicht en dieren sterven door het opeten van plastic. Het beste is dus om pure producten te kopen in de supermarkt. Koop daarnaast geen tasje in de supermarkt, maar neem een eigen tas mee van huis.

Pak vaker de fiets

Gemak dient de mens. We gaan maar wat graag op reis met het vliegtuig, de trein of de auto. Toch is het beter als we voor de kleine afstanden de fiets of benenwagen pakken. Kleine stukjes met de auto rijden is niet goed voor de auto. De auto is nog nauwelijks warm of de eindbestemming is al bereikt. Het verbruik is daardoor relatief hoog.

Minder spullen kopen

Als je minder spullen koopt, dan zul je uiteindelijk ook minder spullen hoeven weg te gooien. Minimalistisch leven wordt door Dennis Storm aangemoedigd. Hij vindt het een verrijking om met minder te leven. Beter voor hem en voor het milieu.