Maak met deze tips je tuin een persoonlijk toevluchtsoord

In deze onzekere tijden met het coronavirus wil je elk fijn momentje vastpakken en niet meer loslaten. Thuisblijven is prima voor een dag, misschien ook wel een week, maar voor onbepaalde tijd gaat het toch echt wel effect hebben op je gezondheid. Iedereen heeft wat zonnestralen nodig. Als je een eigen tuin hebt kun je dus wel van geluk spreken! Een opknapbeurt kan je lekker bezig houden. Wat goedkoop kunstgras kopen en wat bloemen planten kan je tuin lekker levendig maken. Lees hier wat meer tips om je tuin weer tot leven te brengen.

Kunstgras leggen

Kunstgras is enorm handig en bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Het is makkelijk aan te leggen, helemaal niet intensief qua onderhoud en ook nog eens goedkoop! Verder blijft het natuurlijk het hele jaar groen. Zo kun je dus altijd een beetje tegen de zomer aankijken als je je tuin inkijkt. Je hebt verschillende soorten kunstgras, dus er is meer dan genoeg keuze.

Zet een vuurkorf neer

Een vuurkorf in je achtertuin kan ontzettend gezellig zijn. Vooral in de avond in de zomer of de lente. Marshmallows roosteren, verhalen vertellen of gewoon even zitten en een boek lezen. Daar droom je toch van weg? Wees natuurlijk wel voorzichtig! Bouw er een stenen omheining omheen om te voorkomen dat het vuur zich verspreid. Voor nu kun je jammer genoeg je vrienden niet uitnodigen, maar dat betekent niet dat jij er nu niet van kan genieten.

Fruit planten

Aardbeienplantje hier, blauwe bessen en frambozen daar. Lekker uit eigen tuin. Het is toch altijd wel fijn als je weet waar je eten vandaan komt. En met een klein tuintje voor jezelf kun je net zoveel kweken als je wilt. Als je echt all-out wil gaan, zou je ook een heuse fruitboom kunnen planten! En gelukkig zijn er genoeg websites online die je kunnen helpen je eigen fruit te planten.

Vogelhuisjes

Altijd leuk om de vogels rond te zien vliegen. Waarom heet je ze niet welkom in je eigen tuin? Als je van het gefluit en het gefladder geniet is het helemaal mooi meegenomen. Van musjes tot roodborstjes, als jij iets lekkers in huis hebt wagen ze het er wel op. En jij kunt van ze genieten, een win-winsituatie dus!

Hopelijk helpen deze tips je om het nog even vol te houden tijdens deze periode. De zon en de warmte zijn onderhand alweer terug, dus profiteer er lekker van!