De opleiding administratief medewerker

In elke bedrijf moet administratie gedaan worden en daarom is er ook veel vraag naar administratieve medewerkers. Deze medewerkers zorgen dan alleen voor de administratie en nemen hiermee zorgen van anderen daarover weg. In elke bedrijf moet dit en daarom is het een baan die veel mensen gaan doen. Hiervoor kun je dan ook een opleiding volgen, namelijk de opleiding administratief medewerker. Hier word je geleerd en getoetst over de werkzaamheden die een administratief medewerker heeft. Je wordt klaargestoomd voor de functie.

Werkzaamheden administratief medewerker

Je hebt een breed scala aan verschillende werkzaamheden als administratief medewerker. Je doet veel aan communicatie, zoals mails, post en de telefoon beantwoorden. Je houdt dossiers, afspraken en de agenda bij. Je doet dus veel verschillende dingen en als je dit leuk vindt, dan is de opleiding administratief medewerker misschien wel een goede idee voor jou. Je hebt veel contact met anderen en je zult altijd met iets anders bezig zijn. Hierom leer je ook over veel dingen, zodat je breed kan worden ingezet.

Wat je leert bij de opleiding administratief medewerker

Bij deze opleiding leer je heel veel, omdat je later ook veel verschillende taken gaat uitvoeren. Er zijn geen eisen qua vooropleiding voor de opleiding administratief medewerker, maar een goed woordje Nederlands kunnen spreken en schrijven is belangrijk. Een belangrijk focuspunt is het leren omgaan met Microsoft Office, dit moet je namelijk voor vrijwel alles bij de functie gebruiken. Je leert ook over taal en rekenen, zodat je later bedrijfsrekeningen snapt. Je leert in de praktijk ook hoe je gesprekken aangaat en voert op het kantoor.

Geef een reactie