De juiste lichtkoepel kiezen: hoe doe je dat?

Wil jij een lichtkoepel aanbrengen? Dat is een goed idee om veel redenen. Het is echter ook een lastige keuze. Hoe kies je de beste lichtkoepel voor jouw ruimte? Hier lees je meer over welke keuzes je moet maken.

Lichtkoepel

Drie soorten lichtkoepels

Er zijn drie verschillende soorten lichtkoepels:

  • enkelwandige lichtkoepels
  • dubbelwandige lichtkoepels
  • driewandige lichtkoepels

Het is belangrijk om hier eerst een keuze uit te maken. Een enkelwandige lichtkoepel wordt gebruikt in ruimtes die slecht tot niet geïsoleerd zijn. Hier is het niet erg als er kou of tocht naar binnen komt. Deze koepels worden vaak gebruikt in tuinhuisjes. Een dubbelwandige lichtkoepel komt het vaakst voor. Voornamelijk in bedrijfspanden en huizen. De isolatie van een dubbelwandige koepel is een stuk beter dan bij een enkelwandige koepel. Alleen de driewandige koepel isoleert nog beter. Het verschil tussen deze koepels is vooral de prijs.

Opaal of helder

Daarna is de vraag of je een opalen of heldere lichtkoepel van Bouw-handel.nl wilt want dat verschilt ook nogal. Een opalen lichtkoepel is niet doorzichtig in tegenstelling tot een heldere lichtkoepel. Heldere lichtkoepels zijn transparant en laten meer licht door dan een opalen koepel van melkglas. Dat verschil is vaak kleiner dan wordt aangenomen. Als een lichtkoepel opaal is dan is deze wel meer warmte werend en er kan niet doorheen gekeken worden. 

Lichtkoepel

Natuurlijk zijn ook de afmetingen belangrijk want lichtkoepels zijn in allerlei maten te koop. Kies de beste voor jou op basis van de functie maar ook de beschikbare ruimte.