BHV cursus

Een BHV cursus is altijd handig en heeft alleen maar voordelen om te volgen. Iedereen kan de cursus volgen. Of je nu werkt met een team, in een bedrijf, als vrijwilliger of als freelancer, het komt altijd goed uit. Daarnaast is het een pluspunt op je CV en kan het je een voordeel geven tijdens een sollicitatie. Als je een BHV cursus hebt gevolgd en deze hebt gehaald, dan kun je worden ingezet als bhv’er in een bedrijf. Bhv staat voor bedrijfshulpverlener en die hebben ze dus overal nodig. Je bent hier dan verantwoordelijk voor mensen uit een noodsituatie helpen op een veilige en gezonde manier als deze situatie zich voordoet. Er zijn verschillende BHV cursussen om te volgen.

Basis en herhaling cursussen

Er bestaan basis en herhaling cursussen voor BHV. Aan een BHV basis cursus heb je vaak al genoeg en hier leer je veel van. Na deze cursus haal je een certificaat en door middel van de herhalingscursussen kun je deze laten verlengen. Hierdoor wordt er voorkomen dat je de nieuwe kennis over BHV blijft leren en je vaardigheden niet achterblijven. Naast deze basis en herhalingscursus kun je ook een BHV cursus volgen als je een leidinggevende functie wil hebben.

Hoofd of ploegleider BHV cursus

Je kunt ook een cursus volgen tot BHV ploegleider of BHV hoofd. Onder hoofd vallen hoofd strategisch en hoofd operationeel. Het hoofd staat boven de ploegleider. Een hoofd strategisch maakt vooral plannen en schrijft rapporten. Een hoofd operationeel houdt zich bezig met nazorg, evaluatie en wetgeving. Zij doen vooral de communicatie. Een ploegleider leidt dan de ploeg bhv’ers tijdens een noodgeval. Ze staan direct in het veld en moeten op een sterke en adequate manier de bhv’ers leiden zodat iedereen veilig en ongedeerd buiten komt.

Geef een reactie